MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Półki środkowe rezerwujemy dla produktów, które wymagają...
fot. pixabay

Tak musisz przechowywać żywność w lodówce, żeby się nie zepsuła. Oto 5 sprawdzonych trików [lista]

Półki środkowe rezerwujemy dla produktów, które wymagają szczególnie prawidłowego przechowywania. Są to takie, w których najszybciej rozwinąć się mogą drobnoustroje, a te odpowiedzialne są za zatrucia pokarmowe.
W środkowej części lodówki mamy między 4 a 7 stopni (zwykle temperatura oscyluje w granicach 5 st. C). Tutaj warto układać ser, twaróg, mięso, wędliny, ryby.

Zobacz również

Eksperci po wypadku jachtu Tjorven: jacht wystawiono na działanie fal przybojowych

Eksperci po wypadku jachtu Tjorven: jacht wystawiono na działanie fal przybojowych

Gwiazdy Ekstraklasy na wakacjach. Urodziny Poldiego i wielkie greckie wesela

Gwiazdy Ekstraklasy na wakacjach. Urodziny Poldiego i wielkie greckie wesela

Polecamy

Ten delikatny gulasz cię zachwyci. Sprawdź przepis na tradycyjny obiad z mięsem

Ten delikatny gulasz cię zachwyci. Sprawdź przepis na tradycyjny obiad z mięsem

Przegląd prasy z Koronowa w maju

Przegląd prasy z Koronowa w maju

Serial animowany Minecraft zapowiedziany! Szykuje go Netflix

Serial animowany Minecraft zapowiedziany! Szykuje go Netflix