MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny...
fot. Adam Wojnar/archiwum Polska Press

Co można zjeść na cmentarzu? Niektóre przysmaki były znane jeszcze w czasach PRL-u. Poznaj regionalne produkty na Wszystkich Świętych

Obwarzanki odpustowe

Obwarzanki (nie mylić z krakowskimi) to ogólnodostępny przysmak, który jest jedzony także na Wszystkich Świętych. Niewielkie obwarzanki są nanizane na sznurek i wyglądają jak wielkie korale. Robi się je z mąki, wody, soli, cukru i odrobiny tłuszczu. Mogą być posypane sezamem lub makiem.

Zobacz również

Lekkoatleci Gwdy Piła startowali w Ogólnopolskich Mityngach PZLA

Lekkoatleci Gwdy Piła startowali w Ogólnopolskich Mityngach PZLA

Moder: - Jest bardzo dużo pozytywów po meczu z Francją. Kiwior: - Karny był słuszny

Moder: - Jest bardzo dużo pozytywów po meczu z Francją. Kiwior: - Karny był słuszny

Polecamy

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Letni obiad z cukinią i boczkiem. Robię go, gdy brakuje pomysłów

Gdzie na Korfu kręcono serial „Durrellowie”? 12 miejsc, które fani rozpoznają od razu

Gdzie na Korfu kręcono serial „Durrellowie”? 12 miejsc, które fani rozpoznają od razu

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów

Najlepsza trasa rowerowa nad polskim morzem – to klasyk uwielbiany przez turystów